Mars 2022

Årsmöte 2022

Välkommen att delta i 50 öres årsmöte den 26 april kl. 19.00!
Motioner från medlemmar ska vara styrelsen tillhanda senast två veckor innan årsmötet. Mötet sker digitalt. Hör av dig till kontakt@50ore.se om du vill delta.
Varmt välkommen!


Juli 2021

Zimbabwe runt vecka 5: 704 km! 

Riktigt bra jobbat på semesterstarten. Nu har vi kommit fram till Zimbabwes största nationalpark Hwange. Här kan ni njuta av djurlivet, över 100 djurarter och över 400 fågelsorter. Håll utkik efter lejonen som spejar i buskarna.
Foto: Christine Donaldson från unsplash

 

 


Juli 2021

475 km! 

Nu är vi nere i södra delen av Zimbabwe och traskar, på gränsen mot Sydafrika, nära staden Beitbridge och den långa, slingrande och vackra floden Limpopo River.
Här är lite information om vart vi är 🙂
Har du missat att vara med? Det finns fortfarande chans att haka på. Vi har en bra bit kvar.
Swisha ditt bidrag till 123 232 74 43 för barnen i Zimababwe, skriv din mailadress som meddelande och ladda ner appen Wellbefy! Kod för aktivering skickas sedan till din mail.
Alla bidrag går oavkortat till barnen i Zimbabwe 🙂

 


Juli 2021

Zimbabwe runt vecka 3: 419 km! 

Vi traskar på bra, trots värmen. Glöm inte att dricka mycket vatten och ha på solkräm. Här ute på landsbygden som vi vandrar genom nu är det svårt att hitta skugga! Kämpa på!

 

 


Juni 2021

810 km närmare målet! 

Bra jobbat allihopa! Denna vecka har vi vandrat dubbel så mycket som förra veckan, hela 810 km! Just nu kanske det är lite tyngre i stegen då vi går på 1000 meters höjd i värmen på gränsen mot Mocambique. Med siktet inställt på Nyanga National Park knatar vi vidare! 🙂
Har du missat att anmäla dig? Inga problem, det går bra att hänga på under hela resan!
Swisha 100 kr eller det du finner lämpligt till 123 232 74 43. Mer eller mindre är helt ok! Skriv in din mailadress i meddelandet när du swishar så får du info om hur du går med i vandringen till förmån för barnen i Zimbabwe!
Foto Nyanga National Park: Tatenda Mapigoti on Unsplash

 


Juni 2021

296 km down 2 770 km to go

Kompisar, hittills har vi vandrat 296 km tillsammans! Vi började i staden Livingstone i västra delen av Zimbabwe och nu går vi längst Karibasjön. Vi njuter just nu av denna fantastiska utsikt! Karibasjön är känd för sitt sprudlande djurliv, så håll ögonen öppna och ta med dina vänner! 🙂
Foto Karibasjön: Arpit Rastogi on Unsplash

 

 


Juni 2021

Gå runt Zimbabwe med oss!

I samarbete med @Wellbefy drar vi i 50 öre igång med utmaningen #zimbabwerunt.
Till förmån för barnen i Zimbabwe planerar vi att med er hjälp tillsammans gå de 3066 kilometer som motsvarar Zimbabwe runt. Bra för hälsan och samtidigt en hjälpande hand. Win win helt enkelt!
Du kommer kunna följa både ditt och vårt gemensamma resultat i Wellbefy-appen.
Gör så här för att vara med:
1. Swisha 100kr, eller vad du själv tycker är lämpligt till 123 232 74 43. Mer eller mindre är också helt ok. Skriv in din mailadress i meddelandet när du swishar
2. Du får ett mail med instruktioner och kod som du behöver för att ladda ner appen och ansluta till utmaningen
3. Ladda ner appen och börja traska!
4. Om du vill får du gärna ladda upp bilder från dina promenader på sociala medier med hashtaggen #zimbabwerunt och tagga gärna @50ore
Om ni vill läsa mer om Wellbefy och deras arbete kolla in deras hemsida

 


Mars 2021

Välkommen att delta på årsmöte för 50 öre!

Tid: 8/4 kl 18.00
Plats: digitalt möte (länk skickas ut i god tid inför mötet)
Motioner till dagordningen skickas in till kontakt@50ore.se senast 25/3
Hör av dig till någon av oss i styrelsen eller till mailadressen ovan om du önskar delta.
Varmt välkommen!

 


September 2020

Köp en av våra specialdesignade affischer och stöd barnen i Zimbabwe! 

Det finns flera sätt att bidra till barnen i Zimbabwe genom 50 öre. Fantastiska Susanne Skoglund har till exempel designat dessa superfina posters till oss och hon skänker hela(!) vinsten till 50 öre och barnen i Zimbabwe 🙂
   
En poster är 50x70 cm och kostar 200 kr eller valfritt belopp över 200 kr. Beställer du två eller fler posters betalar du endast 175 kr styck. Beställ ditt/dina exemplar ur denna fantastiska affischkollektion genom att skicka ett mail till kontakt@50ore.se med informationen nedan innan 1/11, då går affischerna iväg till tryck. Leverans till dig kommer att ske i mitten av oktober. För att så stor del av Susannes bidrag som möjligt ska komma barnen till godo tillkommer en fraktavgift på 50 kr.
Information i din beställning: 
- Ditt namn
- Vilken/vilka affischer du önskar beställa (om du beställer 2 eller flera affischer kostar de 175 kr/st)
- Leveransadress
- Meddelande till din vän om du tänkt skicka affischerna till en kompis
Beställningen registreras när ditt bidrag swishats till 123 232 74 43 eller satts in på Plusgiro: 48 27 67 – 1 eller Bankgiro: 325 - 50 80. Uppge namn vid betalning. 


Augusti 2020

Stort tack för era bidrag till barnen i Zimbabwe!

Efter lite bankstrul har vi äntligen fått iväg pengarna till barnen i Zimbabwe. Med er hjälp överträffade vi vårt insamlingsmål på 8000 SEK och kunde skicka hela 13500 SEK. Pengarna kommer nu att räcka till ännu fler barn!
Fortsätt gärna att stötta oss framåt. Alla bidrag, stora som små, är varmt välkomna och för er som vill bli månadsgivare går det alldeles utmärkt genom att skapa en stående överföring. Om du vill få våra nyhetsbrev och följa utvecklingen i Zimbabwe så skriv gärna in din mailadress i meddelandet när du skänker pengar. I och med detta tillåter du oss att spara ditt namn och mailadress i vår kontaktlista. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.

Allt gott!
50 öres styrelse
Swish 123 232 74 43
Plusgiro: 48 27 67 – 1
Bankgiro: 325 - 50 80

kontakt@50ore.se

 


BIC-CDS lämnar över skolmaterial som 50 öre finansierat till Mtshabezi skolans rektorn (damen i mitten) innan Corona pandemin bröt ut.

 


Grundskolan Magwegwe som har elever som 50 öre stödjer.


Juni 2020

Hjälp oss att hjälpa barn i Zimbabwe!

889 USD, alltså dryga 8000 svenska kronor, räcker för att i två månader ge 21 barn i Zimbabwe de 2100 kilokalorierna och hygienartiklar som dagligen behövs för ett hälsosamt liv. Vi i 50 öre kommer att skicka ett första bidrag 30/6 och hoppas att ni vill vara med och hjälpa oss att komma upp i de dryga 8000 kronor som krävs för att hjälpa alla 21 barn!
Sedan barnhemmet i Indien behövde läggas ner har vi i 50 öre letat nya projekt där vi kan hjälpa. Vi har nu valt att samarbeta med organisationen BIC-CDS i Zimbabwes projekt ”Vulnerable children's project”.
Tanken är att finansiera barnens skolutgifter, men på grund av den rådande pandemin har vi i samråd med organisationen beslutat oss för att styra om våra bidrag till akuta punktinsatser. Pengarna kommer nu istället gå till mat och annat livsnödvändigt så länge det är nödvändigt. Skolorna är just nu stängda och människor kämpar för tillgång till mat som blivit svårare och få tag på och därmed även dyrare. Hur situationen kommer att utvecklas vet vi inte i dagsläget.
Alla bidrag, stora som små, är varmt välkomna och för er som vill bli månadsgivare går det alldeles utmärkt genom att skapa en stående överföring. Vi siktar på ett långsiktigt samarbete med BIC-CDS och hoppas att barnen så fort som möjligt har möjlighet att komma tillbaka till skolan. Om du vill få våra nyhetsbrev och följa utvecklingen i Zimbabwe så skriv gärna in din mailadress i meddelandet när du skänker pengar. I och med detta tillåter du oss att spara ditt namn och mailadress i vår kontaktlista. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.
Allt gott!
50 öres styrelse
Swish 123 232 74 43
Plusgiro: 48 27 67 – 1
Bankgiro: 325 - 50 80


April 2020

Välkommen till 50 öres årsmöte 2020

Datum: Torsdag 23 april kl 18.30

Plats: Med anledning av Covid-19 hålls mötet via länk som skickas ut till de som anmäler sitt intresse att delta på mötet. Anmälan görs genom att skicka ett mail till kontakt@50ore.se

 


Mars 2020

Vi är igång igen! I Zimbabwe! HURRA! 🙂 

I början av förra året skickade vi de sista slantarna från vår tidigare insamling till BIC-CDS i Zimbabwe i syfte att stödja ca 7 barns skolgång. Pengarna räckte till att stödja 23 barn!

 

Efter utvärdering av vårt samarbete med BIC-CDS har vi nu beslutat att försöka oss på ett långsiktigt samarbete tillsammans med dem och fortsätta stödja deras projekt Vulnerable Children's project.

 

Målet med vårt nya projekt är att ge så många barn som möjligt i de områden som BIC-CDS är verksamma i möjligheten att gå i skola. Våra bidrag kommer att gå till skolavgifter, skoluniformer, skolmaterial, ja det som krävs för att barnen ska få gå i skolan. Vi har valt att satsa på utbildning då det ger barnen en chans att få en tryggare uppväxt och framtid. Alla barn har rätt att gå i skola! Tillsammans med er vill vi fortsätta hjälpa barn i världen. Nu kör vi! 😀

 

Läs mer om vårt nya projekt HÄR. Vill du bidra? Swisha ditt bidrag till 123 232 74 43.

December 2018
Era bidrag hjälper fler barn! 

Efter det tråkiga beskedet att barnhemmet i Palakollu blivit tvungen att lägga ner sin verksamhet har vi under 2018 försökt hitta ett nytt sätt att stödja barn med de medel som återstår från vår tidigare insamling. Vi har under året bjudit in Stadsmissionen i Stockholm samt BIC-CDS i Zimbabwe för att presentera sina projekt. BIC-CDS fick vi kontakt med genom en kontakt som vår ordförande Anna har.  Vi har beslutat att stödja BIC-CDS i Zimbabwes projekt Vulnerable children's project, med syfte att betala för ca 7 barns skolutbildning under ett år.

 

Vi vill återigen rikta ett stort tack till alla som hjälpt barnen i Palakollu och nu även barnen i Zimbabwe genom era bidrag till 50 öre!

 

Februari 2018
Hur gick det sen? 

Anna Gunterberg har haft fortsatt kontakt med Ebenezer Sanamanda för att följa upp hur barnen/ungdomarna mår efter att de flyttat till släktingar. I januari 2018 var Anna på en privat resa till Indien och träffade de flesta av barnen/ungdomarna under en pic-nic dag. Tjejerna och killarna verkade må bra, tack gode Gud för det! Många hade till exempel växt. De var glada att träffa både Anna och varandra igen, och de berättade lite om sina nya liv. En av tjejerna sade att de saknade varandra och att bo tillsammans som en stor familj. På frågan om vad det är för skillnad mellan att bo hos släktingar och på barnhemmet sade en av flickorna att det var mycket friare att bo på barnhemmet. Där kunde hon själv välja hur hon skulle spendera sin dag, när hon ville göra läxor, ha fritid, hjälpa till med hushållssysslor, med mera. Hos släktingarna har hon inte samma frihet. Släktingarna har varierade resurser att ge barnen vad de behöver. De flesta av släktingarna som barnen har flyttat hem till bor i små hus med antingen tak av palmblad eller korrugerad plåt. Det är mycket enkla boenden som saknar toalett och ordentligt kök. Tak av palmblad går förstås lätt sönder och risken är stor att det regnar in.

 

50 öre är trots allt mycket tacksamma över att de flesta av ungdomarna går kvar i skolan. Endast två har slutat skolan och går numera yrkesutbildning för att bli autorikshaförare och motorcykelmekaniker. Den äldsta, Chakrawati 22 år, har gått färdigt sin utbildning. Hans plan är att göra inträdesprov för att få ett myndighetsjobb. Han har tre stycken syskon och de bor numera alla fyra hos sin farmor/mormor. Då Chakrawati har goda möjligheter att få ett fast myndighetsjobb med bra lön så kommer detta att innebära ett stort lyft för hela hans familj. Första gången som Anna träffade Chakrawati var han 10 år. Det var stort att höra honom berätta att han nu har avslutat hela sin utbildning. Tyvärr hade Anna inte möjlighet att träffa några av barnen, två systrar går inte att hitta då släktingarna har flyttat utan att lämna ny adress. Ytterligare två av tjejerna fick inte tillstånd av sina släktingar att komma till utflykten, av okänd anledning. Ytterligare två tjejer, Roja och Ayshwaria, hade fått mens för första gången, och när detta händer är det tradition att flickan blir firad av familj eller släktingar som uppmärksammar detta som en stor händelse i livet.

 

Från 50 öre vill vi återigen förmedla att allt stöd som medlemmarna har skänkt under årens lopp har varit otroligt värdefullt. Bidragen har kommit varje enskilt barn till godo, och detta går inte att ta ifrån dem. Ebenezer, Maria-Salome och Help the helpless uttrycker sin varma uppskattning till alla medmänniskor som har bidragit med tid och pengar under så lång tid, och tackar Gud för det fina stöd som de har fått. Och som Chakrawati sade till Anna:

”Tack vare er har jag kunnat avsluta min utbildning”

Chakrawati, 22 år


Januari 2018

Välkommen till 50 öres årsmöte 2019

Datum: Måndag 18 feb Klockan: 18:30

Plats: Alströmergatan 45 D (Jenny Cedercrantz)

 

September 2017
Tufft och sorgligt beslut att stänga barnhemmet i Palakollu

Det var med sorg och bestörtning som 50 öre i början av september mottog nyheterna att Help the Helpless som driver barnhemmet i Palakollu, Indien, mycket hastigt har tagit beslutet att stänga ned. Föreståndaren Ebenezer berättade att anledningen är ett allt hårdare regelverk för att bedriva social verksamhet på ideella och religiösa grunder. Detta gör det till exempel nästintill omöjligt att uppfylla kraven som ställs på organisationer för att kunna ta emot bidrag från utlandet. Help the helpless fick nyheter från många barnhem och äldreboenden i området som tvingats stänga ned med omedelbar verkan efter påtryckningar från myndigheterna, och tog därför det drastiska beslutet. Självklart är det viktigt att barnhem följer myndigheternas regelverk. Samtidigt är det beklagligt när regelverk varken stödjer eller ger förutsättningar för organisationer som faktiskt försöker förbättra en svår situation för att kunna ge barn en tryggare uppväxt. Ebenezer berättade emellertid att barnen mår bra.

 

Vi satte oss ned med barnen och de fick berätta för oss vilka släktingar de tycker om. Dessa har vi kontaktat och förklarat situationen för så att de tar emot barnen. Syskon håller ihop och är i samma familj. Jag kommer att besöka dem och följa upp hur de mår. Vi saknar dem verkligen. Många av barnen kom till oss när de var små. Barnen var jätteledsna. Vi har gråtit och bett jättemycket. Nu håller vi på att återhämta oss, berättade Ebenezer.

 

Beslutet kommer som en chock för oss alla. Även om det har blivit allt svårare att bedriva verksamhet i Indien på grund av hårdare regelverk och ständigt stigande priser på mat och andra förnödenheter, så har vi kunnat glädja oss åt det växande stödet här i Sverige! Du och alla andra som har stött oss med både pengar och hejarop har betytt oerhört mycket. Tillsammans med Help the helpless har vi gjort det möjligt för barnen att för första gången på åratal tryggt bo kvar på barnhemmet tack vare bidrag till ett nytt tak som inte läcker! Att ett barn har fått ett sommarlov utan att behöva vara orolig för översvämning i sitt hem är såklart ovärderligt och går inte att mäta i pengar, och det nya taket är inte något mindre än ett mirakel för barnhemmet i Palakollu. Du har bidragit till att barnen på hemmet i Palakollu Indien har kunnat äta sig mätta på näringsrik mat, att få mediciner när de är sjuka och skolböcker för att kunna gå i skolan. Det som du har skänkt har kommit varje enskilt barn till godo, och detta går inte att ta ifrån dem. Ebenezer och Help the helpless uttrycker sin varma uppskattning till alla medmänniskor som har bidragit med tid och pengar under så lång tid, och tackade gud för det fina stöd som de har fått.

 

Vi på 50 öre och Help the helpless lägger nu om planerna för vårt samarbete. Vi kommer tillsammans att besöka barnen och se till att de har det bra. Självklart kommer du att få rapporter om detta. Barnhemmet stängde i slutet av augusti, men du som har skänkt pengar till oss under hela augusti och september månad och vill ha tillbaka dessa kan höra av dig till oss fram till sista oktober så återbetalar vi självklart dig. Huset som Help the helpless äger och som vi har hjälpt dem att rusta upp kommer att användas i någon form av social verksamhet i samarbete med den lokala kyrkan i Palakollu. De bidrag som vi på 50 öre har kvar kommer vi att skänka till verksamhet som stödjer 50 öres ändamål enligt våra stadgar, nämligen att verka för barns och ungas rättigheter. Självklart kommer vi att hålla dig uppdaterad om detta. Du som vill ha mer information om vad som har hänt är naturligtvis välkommen att höra av dig!

 

Med mycket tacksamhet för allt stöd genom åren,
50 öres styrelse genom Anna Gunterberg (ordförande), och varma och hjärtliga hälsningar från Help the Helpless genom Ebenezer Sanamanda, (ordförande)
 

Bild: Efter månader av slit fick barnhemmet nytt tak och barnen (på bilden är inte alla 20 barn närvarande) en sommar utan översvämning i sitt hem!

Taket

Kalas-Loppis

Juni 2017

Kalas-Loppis!

Igår firade vi in sommaren med kalas-loppis i förmån till de små i Palakollu!
Tack till alla som kom och alla ni som bidrar till att barnen får en tryggare uppväxt!

 

 

Mars 2017
Vi renoverar!

Arbetet med att byta taket har pågått från morgon till kväll på barnhemmet! Nu är det nya taket på barnhemmet nästan helt på plats! Komplett designat med noga utskurna hål så att kokosnötsträden får plats att växa.

-När cyklonerna och regnperioden kommer nästa gång så kommer vi att klara oss utan en massa problem, sa föreståndaren igår när vi pratade med honom på telefon, och lät väldigt nöjd över det nya taket som snart är på plats.

Tusen tack till alla som gjort detta möjligt! 🙂

tak 1 takrenovering

hjärtans dag 2017

 


Februari 2017

Delad kärlek är dubbel kärlek!

Skicka en extra kärleksfull hälsning på alla hjärtans dag! Sätt in din gåva till 50 öre och skriv din epostadress i meddelandet. Då bidrar du till att kidsen på barnhemmet i Palakollu får en trygg uppväxt, samtidigt som du av oss får ett gåvokort som du kan mejla eller printa ut och ge din vän!

Januari 2017
Välkommen till 50 öres årsmöte!

Vi träffas torsdagen den 12 januari kl 18.00 på Wayne´s Coffee, Hornsgatan 3. Efter årsmötet blir det bildvisning från 50 öres besök på barnhemmet.

Välkommen!


Era bidrag gör skillnad! Stort TACK för detta rekordår!
rekordår

December 2016
Årets julklapp 2016 - skicka 50 öres gåvobevis till dina nära och kära
Inte köpt alla julklappar än?
Ge bort ett gåvobrev från 50 öre!
Kommentera med din mailadress när du skänker pengar så får du ett gåvobevis skickat till dig som du kan skriva ut och ge bort till nära och kära. Dubbel glädje!

gåvobevis 2017

 

December 2016
Tack Base of Trade för er generösa julgåva!

I år kom jultomten tidigt till barnen i Palakollu! Vi har fått en julgåva på 20000 kr av företaget Base of Trade! Nytt tak, skolavgifter, kläder... Får se vad som står på barnhemmets önskelista.
Stort tack till Base of Trade för gåvan, och för att citera Karl-Bertil Jönssons ömma moder: "Det var väl då en välsignad jul!"

November 2016
Förnyat förtroende från "IBM:are hjälper barn i världen"
Idag firar vi på 50 öre! Vi har fått förnyat förtroende från "IBM:are hjälper barn i världen" som har beslutat att stödja barnhemmet i Palakollu med ett bidrag på 20 000 kr! Samtidigt kämpar barnhemmet med utmaningen att hämta ut vårt senaste månadsbidrag från banken. Indiska regeringen har nämligen beslutat att med omedelbar verkan ogilitgförklara de största sedlarna för att bekämpa korruption. Bra med krafttag mot korruption, men det ställer ju onekligen till det när det inte går att få ut pengar, även om det är tillfälligt. Beskedet att vi får bidraget känns därför ännu mer välkommet! Stort tack till IBM:arna från oss!

hjärtan frilagd

mobil-swish

September 2016

Nu kan du swisha in ditt bidrag!

Nu blir det ännu enklare att hjälpa barnen i Palakollu, 50 öre har skaffat swish.
Swisha ditt bidrag till 123 232 74 43.

Tack för ditt bidrag! 🙂

slide2

Juli 2016
Glad sommar alla 50öresvänner!
Idag har vi på 50 öre både firat sommaravslutning för oss och skolstart för barnen i Palakollu! Alla barnen har klarat sina slutprov och har flyttat upp en klass. Gåvor till barnen har strömmat in från en massa olika och oväntade håll: födelsedagskalas, företagsgåvor, burkpant, auktioner... Allt tillsammans över 30 000kr bara under vårterminen. Stort tack och ha en fantastisk sommar!

möte

logo-pwc

 

 

Juni 2016
Tack för ert fina bidrag PwC Kista!

Efter PwCs tavelaktion kom det in ett bidrag till 50 öre på den fantastiska summan 2 400 kr som kan räcka till i runda slängar 400 måltider för barnen.

Vi tackar så hjärtligt för omtanken och bidraget!

Maj 2016
50 öre på Återvinningsfesten i Hornstull
I helgen var 50 öre med på Återvinningsfesten i Hornstull!
Tack till alla som bidrog 🙂

 

 

instagram
Ps. Glöm inte att följa oss på Instagram @50oresweden

 

 

Screenshot_2016-06-02-22-00-26

Panta mera 2

 

Maj 2016
Panta mera på gymmet Balance!
Panta mera! Nu kan de som tränar på gymmet Balance i Stockholm bidra till barnhemmet i Palakollu varje gång de pantar! Vi på 50 öre hoppas att de dricker och pantar mycket 🙂 Stort tack till Balance och Sofia som kom på den fantastiska iden!

Har du också en idé på hur du kan bidra på ett fiffigt sätt? Skicka ett mail till kontakt@50ore.se 

Februari 2016

Välkommen till 50 öres årsmöte 16 februari!

Tid: 16/2 kl 18.00 Plats: Waynes coffee, Hornsgatan 3 i Stockholm Motioner till dagordningen skickas in till kontakt@50ore.se senast 9/2.

50 öre summerar 2015 inför stundande årsmöte. Vi kan nöjda och glada konstatera att vi tillsammans med er medlemmar och givare har slagit insamlingsrekord! Hela 77 636 kr har vi samlat in till barnhemmet i Palakollu, vilket är en ökning från 51 737 kr 2014! Den stora framgången under 2015 var att barnhemmet nu äntligen äger sin egen mark och hotas därmed inte längre av "hemlöshet". En annan framgång är ett stort och viktigt bidrag till barnens skolutgifter av IBM:are hjälper barn i världen. Stort tack till alla som gjort det möjligt!

PS. Vi kommer även att visa lite bilder från barnhemmet, så kom förbi!

ABC

 

December 2015
Julklappstips!
Kristin gör tavlor på sin fritid och vill bidra till 50 öre, därför skänker hon 50 kr per ABC-poster som säljs innan nyår! Postern är i A3 format och säljs för 175 kr inkl. frakt. För att göra din beställning, skicka ett mail till hejkringlan@gmail.com med ditt namn och adress samt antal posters du vill beställa.
PS. Vill du vara säker på att ABC-postern kommer fram till jul, skicka din beställning innan 18/12 

 

Oktober 2015
IBM:are hjälper barn i världen - nu även i Palakollu
Vi på 50 öre har fått den fantastiskt roliga nyheten att "IBMare hjälper barn i världen" kommer att stödja 50 öre och kidsen i Palakollu med 10 000 kr för skolavgifter och annat! Det känns så roligt, och stort stort tack till IBM:arna för stödet och förtroendet!

Tack IBM

Apa

 

Oktober 2015
Apor i brunnen ställer till besvär
Sist vi pratade med familjen som driver barnhemmet fick vi till vår förvåning veta att ett par apor olyckligtvis drunknat i barnhemmets vattentank. Otur för aporna och otur för alla som drack vattnet, det är som du säkert förstår inte så hygiensikt med döda apor i dricksvattnet. Både barn och vuxna på barnhemmet blev sjuka och var under en vecka ganska utslagna. Nu är de på bättringsvägar.

Juli 2015

Århundradets semelbuffé
I slutet av juni bjöd Anna in till århundradets semelbuffé. Det var en varm dag med många goda nyheter, framför allt att marken nu är avbetald. Här ser vi en av våra yngsta medkämpar.

Semelkalas

Barnhem

Juni 2015

Att rädda ett barnhem

Help the Helpless som driver barnhemmet har under många år fått nyttja en bit mark helt gratis för barnhemmets räkning. När den förra ägaren blev tvungen att sälja marken erbjöd han Help the Helpless att köpa den. Trots ett bra pris var det en enorm summa för en sådan liten förening, men att inte köpa marken hade kunnat tvinga barnhemmet att stänga. Tack vare stöd från grannskapet i Indien och våra givare och medlemmar i Sverige kunde vi under dessa två år samla in hela summan. Sedan juni 2015 äger Help the Helpless marken och kan fortsätta sin verksamhet för barnen.

Stort tack till dig som gav ett bidrag till detta ändamål!

 

Juni 2015

Århundradets semelbuffé
I mars utmanade vår ordförande Anna Gunterberg sig själv att samla in 10 000kr till 50 öre. Idag har hon uppnått sitt mål och skriver på 50 öres Facebook-sida "Tjoho! Vi har med råge nått vårt andra mål att samla in 10 000kr. Som vi har lovat ställer vi därför till med århundradets semelbuffé för dig som har bidragit. Vi utlovar semlor både i traditionell och modern tappning - med en touch av Indien förstås. Mumsiga hälsningar"

semlor

 

Julie

April 2015
Välkommen Julie Aronsson
På årsmötet valdes Julie Aronsson in i 50 öres styrelsen. Julie Aronsson studerar Industriell ekonomi och skriver just nu examensarbete tillsammans med Mikaela Ericsson. När hon fick kännedom om 50öre kände hon direkt att hon gärna ville vara med och bidra till en bättre framtid för barnen på barnhemmet.

April 2015
Årsmöte
Den 22 mars hölls 50 öres årsmöte. På mötet kunde vi konstatera att vi fick in hela 51 000kr förra året! Fantastiskt, ett STORT tack till alla som har bidragit, både med pengar och med hejarop. Glad påsk önskar vi i 50 öres styrelse och barnen i Palakollu!

årsmöte 2015