Lägesuppdatering om barnhemmet.

april 22, 2013 Erik No comments exist

En oväntad situation har uppstått i Indien. Marken som barnhemmet står på ägs inte av barnhemmet, utan av en man som heter John. Han har tidigare låtit Save the Lost, föreningen som driver barnhemmet, vara på marken utan att betala någon hyra. Egentligen är marknadsvärdet ca 25 000 rs (ca 3000 SEK) i månaden, men John har gått med på att de får vara där gratis, i utbyte mot att de själva har byggt husen och tagit hand om marken.

Nu har John och hans familj själva hamnat i kris. Hans far har gått bort efter en tids sjukdom. Eftersom sjukvård i Indien är otroligt dyrt har de skuldsatt sig, vilket inte bara innebär en skuld utan också hög ränta. Efterfrågan på mark är hög i Palakol och John har haft gott om tillfällen att sälja marken dyrt. Han är emellertid inte intresserad av att göra vinst, utan vill enbart kunna betala sina skulder och skaffa sig någonstans att bo. Han har därför gått med på att sälja marken för ca 370 000 SEK. Detta är en stor summa för oss i Sverige, en oerhört stort summa för barnhemmet i Indien och mer än 50 öre i dagsläget har möjlighet att bidra med. Vi i 50 öre vill hjälpa barnhemmet så mycket vi kan och är i ständig jakt efter nya månadsgivare.

Efter insamlingar från lokala givare och 50 öre ligger skulden i nuläget på 2011230 rs (ca 244000 SEK), som skall betalas av månadsvis under 23 månader. Vi i 50 öre har satt upp ett mål att samla in 8500 kronor varje månad som ska gå till avbetalningar för marken men även till barnhemmets löpande verksamhet såsom mat och skolböcker till barnen. Vår förhoppning är att i framtiden kunna hjälpa barnhemmet att bli självförsörjande.

Med er hjälp hoppas vi kunna ge en fortsatt trygg uppväxt till de 20 barn som bor på barnhemmet idag och de barn som kan behöva ett tryggt hem där i framtiden.

100 kr kan verka obetydligt men alla bidrag är viktiga, vi behöver din hjälp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *