Stöd barn i Zimbabwe och ge dem en trygg uppväxt!

Vårt stöd når fram till barn i Zimbabwe som med ert bidrag kan få möjlighet att gå i skola och en näringsrik kost. Stödet till dessa barn når fram genom 50 Öres samarbete med organisationen Brethren in Christ Compassionate and Development Service (BIC CDS) och vårt projekt Vulnerable Children, genom vilket vi stöttar barn från ekonomiskt utsatta förhållanden. Genom att stödja 50 Öre bidrar ni till att barn i Zimbabwe kan få en tryggare uppväxt och gå ut grundskolan. Tack vare stödet får barnen bättre förutsättningar att nå sin fulla potential.

Nedan presenteras olika möjligheter som ert företag kan bidra med. Oavsett vart ert bidrag går till kommer det att göra skillnad.

Vill ni få mer detaljerad information om vårt projekt Vulnerable Children och BIC CDS? Hör gärna av er till oss genom att skicka ett mail till kontakt@50ore.se så berättar vi mer. Ni kan också läsa mer här.

  1. Akutstöd med anledning av pandemin Covid-19
    Med anledning av den tuffa situationen som Covid-19 pandemin har fört med sig behöver barnen i Zimbabwe och deras familjer stöd i form av mat och hygienprodukter. Tillgång till mat har blivit svårare och därmed har matpriserna ökat. Ett matpaket med nödvändiga livsmedel som 2 kg socker, 2 kg mjöl, 500 g kex, snabbgröt samt jordnötssmör kostar i dagsläget ca 100 kr för en månad. Ett totalt bidrag på ca 6 000 kr säkerställer näringsintaget för 20 barn under ett kvartal.
  2. Stöd barnens skolgång
    Skolböcker, skrivmaterial, skoluniform, terminsavgift - ingenting är gratis i barnens skolgång. Det är en dyr utgift för familjer som har det svårt ekonomiskt. Kostnaden för skoluniform och avgiften för en termin för ett barn är ca 300 kr. För 12 000 kr kan ert företag stödja 20 barns skolgång under ett år. Barnen kan då koncentrera sig på att klara av studierna i stället för att oroa sig om pengarna räcker till böcker nästa termin.

Föreningen 50 öre är en liten förening som vi driver helt på ideell basis. Organisationen BIC-CDS hjälper utsatta barn i olika skolor runt om i olika distrikt i Zimbabwe och har genom sin verksamhet möjlighet att ha personlig kontakt med bland annat lärare på skolor. På så sätt är vi i 50 öre trygga med att vårt stöd kommer fram och hjälper dem med störst behov. Vill ni veta mer om vår verksamhet? Vi berättar gärna mer!

Om ni vill stödja oss, hör gärna av er till kontakt@50ore.se så kan vi komma fram till möjliga samarbeten.

 

Andra kreativa sätt att bidra till barnen i Zimbabwe

  1. En av våra företagsgivare inspirerade sina hemarbetande anställda till mer fysisk aktivitet genom att utmana dem att aktivera sig en stund varje dag. För varje anställd som aktiverade sig minst 20 dagar under en månad så donerade företaget en summa.
  2. PwC Kista skänkte intäkterna till 50 öre efter en auktion.
  3. Gymmet Balance skänkte sin burkpant från anläggning.