Vill du rädda barnhemmet? Skänk 100 kr!

februari 2, 2013 Erik No comments exist

En akut situation har oväntat uppstått för barnhemmet. Marken som barnhemmet står på ägs inte av barnhemmet, utan av en man som heter John. Han har tidigare låtit Save the Lost, föreningen som driver barnhemmet, vara på marken utan att ta någon hyra. Egentligen är marknadsvärdet ca 25 000 rs (ca 3000 kr) i månaden, men John har gått med på att de får vara där gratis, i utbyte mot att de själva har byggt husen och tagit hand om marken.

Nu har John och hans familj själva hamnar i kris. Hans far har dött efter en tids sjukdom. Eftersom sjukvård i Indien är otroligt dyrt har de skuldsatt sig, vilket inte bara innebär en skuld utan också hög ränta. Kreditgivarna vill nu ha tillbaka sina pengar och de pressar John på att han ska ge dem marken han äger. Efterfrågan på mark är hög i Palakol och John har gott om tillfällen att sälja marken dyrt. Han är emellertid inte intresserad av att göra vinst, utan han vill kunna betala sina skulder och skaffa någonstans att bo. Han har därför gått med på att sälja marken för ca 370 000 SEK. Detta är en stor summa för oss i Sverige, och en oerhörd summa för barnhemmet i Indien.

Detta är en mycket större summa än 50 öre i dagsläget har möjlighet att bidra med och våra vanliga bidrag räcker knappt till de löpande kostnaderna. Vårt mål på 50 öre är att under det kommande året samla in och bidra med så mycket som möjligt för att hjälpa barnhemmet. Vi hoppas att antingen kunna ge dem medel till att köpa marken eller på annat sätt säkra deras boendesituation om ett mer lämpligt alternativ uppkommer. Vår förhoppning är att i framtiden kunna göra barnhemmet självförsörjande.

Med er hjälp hoppas vi kunna ge en fortsatt trygg uppväxt till de 20 barn som bor på barnhemmet idag och de barn som kan behöva ett tryggt hem där i framtiden.

100 kr kan verka obetydligt men alla bidrag är viktiga, vi behöver din hjälp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *